Kinderzitje bevestigen aan fiets

Er is een ruime keuze aan kinderzitjes die op de fiets kunnen worden bevestigd. Zo kan de keuze worden gemaakt voor een kinderzitje achter of een kinderzitje voor. De keuze daarvoor is afhankelijk van de leeftijd en van het gewicht van het kind. Een kinderstoel op de fiets bevestigen, dient uiteraard op een goede manier te gebeuren, zodat de veiligheid is gewaarborgd.

Voor een kinderzitje bevestigen zijn uiteraard handleidingen beschikbaar, want er kunnen per merk en model verschillende manieren zijn om het zitje te monteren. Het is elk geval raadzaam om altijd de bijgeleverde instructies op te volgen voor de montage.

Kinderzitje

Kinderzitje bevestigen voorop de fiets

Als er een kinderzitje voor is aangeschaft, dan wordt deze aan de stuurpen bevestigd. Fietsstoeltjes die aan de stuurpen worden bevestigd zijn niet voor kinderen in alle leeftijden geschikt. Uw kind dient in elk geval te kunnen zitten en de kinderzitjes voor zijn dan ook geschikt voor een gemiddelde leeftijd vanaf negen maanden.

Doorgaans kunnen deze zitjes gebruikt worden tot een leeftijd van 3 jaar, maar niet als het kind zwaarder weegt dan vijftien kilo. In dat geval wordt aangeraden om gebruik te gaan maken van een kinderzitje achterop de fiets. Bij een hoger gewicht is te zwaar voor het stuur om te dragen en daardoor kan de veiligheid in gevaar komen. Om uw kind tegen wind en kou te beschermen kan het zitje voorop de fiets worden gecombineerd met een fietsscherm. 

Kinderstoel fiets bevestigen achterop de fiets

Als uw kind de leeftijd van 3 jaar heeft bereikt of een gewicht heeft van meer dan vijftien kilo, dan kan uw kind achterop de fiets worden vervoerd. Het fietszitje voor achterop de fiets kan of aan de framebuis worden gemonteerd of op de bagagedrager worden bevestigd. Bij bevestiging aan het frame geldt dat er sprake is van montage aan de staande framebuis.

Het stoeltje achterop de fiets is doorgaans geschikt voor kinderen tot de leeftijd van 6 jaar. Er zijn daarnaast uiteraard ook nog zitjes voor kinderen die ouder zijn, waarbij er sprake is van een zitje met een simpel rugsteun.

  • Kinderzitje voor bevestigen aan stuurpen
  • Kinderzitje achter bevestigen op bagagedrager
  • Kinderstoel achter bevestigen aan framebuis

Kinderfietsen

Popal Daily Dutch Basic Meisjesfiets 20 inch - Mint Roze
Popal Daily Dutch Basic Meisjesfiets 20 inch - Mint Roze
Rating:
90%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  419,00 Special Price  349,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
SuperSuper Little Miss Meisjesfiets 18 inch - Wit
SuperSuper Little Miss Meisjesfiets 18 inch - Wit
Rating:
96%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  309,00 Special Price  249,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Volare Black Cruiser Jongensfiets 18 inch - Zwart
Volare Black Cruiser Jongensfiets 18 inch - Zwart
Rating:
96%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  244,95 Special Price  199,95
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Stabiliteit, veiligheid en moederfiets

Indien er twee kinderen of de fiets worden vervoerd, dan is het mogelijk om van een zitje voor en van een zitje achterop de fiets gebruik te maken. Het is dan wel belangrijk om een fiets te hebben die de nodige stabiliteit biedt. Het is ook even wennen om met extra gewicht voor en achter te fietsen.

Kinderzitje zijn veilig als deze voldoen aan de Europese Veiligheidsnorm en onder meer beschikken over voetensteuntjes die verstelbaar zijn en over een veiligheidsgordel. De veiligheidsgordel voorkomt dat het kindje naar voren valt. De voetensteuntjes dienen ook over riempjes te beschikken om de voetjes mee vast te zetten. Verder geldt dat beschermkappen ervoor zorgen dat voetjes niet tussen de spaken kunnen komen. Op de achterkant van het zitje achter is reflectie aangebracht.

Een moederfiets is ideaal om kinderen op een veilige manier te vervoeren en biedt ook extra gemak met betrekking tot de instap die namelijk extra breed is. Bovendien beschikt een moederfiets over een dubbele pootstandaard en over een systeem met stuurblokkering. Dat maakt het gemakkelijk en veilig om kinderen uit en in het zitje te plaatsen.

  • Stabiele fiets
  • Veiligheidsgordel
  • Voetsteunen
  • Voetriempjes
  • Beschermkappen
  • Reflectie
  • Moederfiets

Bij een kinderzitje bevestigen voorop de fiets wordt het zitje zoals vermeld aan de stuurpen bevestigd en niet op het stuur zelf. Voor zitjes achter wordt aangeraden om het kinderstoeltje aan de framebuis te bevestigen of op de bagagedrager als deze van staal is of is versterkt. Ben je op zoek naar een nieuwe kinderfiets? De juiste maat is belangrijk voor de veiligheid van een kind. Lees de tips over de maat van een kinderfiets. Net zoals bij volwassenen geldt dat er voor meisjesfietsen geen frame tussen tussen het stuur en het zadel loopt. Bij jongensfietsen is dit wel het geval.

________________________________________________________________________________________

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct 5% korting bij een besteding van minimaal € 100:

________________________________________________________________________________________

Achterop twee kinderen vervoeren

Als er twee kinderen tot het gezin behoren die ouder zijn dan 3 jaar of meer wegen dan vijftien kilo, dan bestaat er een mogelijkheid om beide kinderen achterop de fiets te vervoeren. De standaard bagagedrager biedt daar geen gelegenheid voor, maar er zijn wel mogelijkheden om een speciale duozitter aan te schaffen. De bagagedrager dient uiteraard wel stevig genoeg te zijn om het gewicht van twee kinderen te kunnen dragen. Let bij het kopen van een fietsstoeltje altijd op de veiligheidskenmerken en bevestig het kinderzitje volgens de voorschriften. Zoek je een nieuwe fiets om het kinderzitje aan te bevestigen? Lees dan eerst onze tips voor de aanschaf van een nieuwe fiets. Met behulp van deze tips weet je zeker dat je de juiste fiets kiest.