Hoe werkt het met het bagagevervoer bij een fietsvakantie in Nederland?

De voorpret kan beginnen! Je gaat Nederland met de fiets verkennen. Tijdens de voorbereiding kom je erachter hoeveel spullen je mee moet nemen. Dit is toch iets meer dan gedacht. Gelukkig is er een oplossing. Met bagagevervoer regel je dat alle zware spullen voor je worden meegenomen. Neem zelf de essentiële spullen mee zoals een bandenplak set en eten. Het bagagevervoer zorgt dat de rest aankomt op bestemming. Maar hoe regel je bagagevervoer? Wij leggen het uit zodat je zorgeloos aan je fietsvakantie begint.

Reisorganisaties met bagagevervoer

Verschillende reisorganisaties bieden complete fietsvakanties aan. Alles wordt tot in de puntjes verzorgt. Zo kun je genieten van je tocht, zonder je zorgen te maken. De reisorganisatie ontzorgt, jij ontspant. De reisorganisatie neemt vaak de volgende dingen uit handen:

  • De fietsroute
  • De slaapplaats of meerdere slaapplaatsen
  • Bagagevervoer

Bij sommige fiets-kampeervakanties wordt zelfs geregeld dat je tent al is opgezet bij aankomst. Na een lange toch heb je vaak geen energie meer om nog een tent neer te zetten. Het liefst plof je neer op een stoel met een koud drankje. Zie je een fietsvakantie wel zitten maar kijk je op tegen alle rompslomp? Dan is een fietsvakantie via een reisorganisatie de ideale weg voor jou.

Landelijke Fietsroute arrangementen

Lijkt het je leuk om een bekende, uitgestippelde route te fietsen zoals de Noordzeeroute of de Maasroute? Ook dan zijn er manieren zodat je niet al je bagage met je mee hoeft te zeulen. De fietsbond biedt arrangementen aan waarbij je bagage wordt vervoerd. Je bepaald zelf hoeveel kilometer je op een dag fietst en waar je slaapt. Met de fietsbond stem je vervolgens af waar en wanneer je bagage wordt afgeleverd. Je hebt dus zelf alles van je fietsvakantie in de hand. De fietsbond dient enkel als fijne ondersteuning.

Zelf bagagevervoer regelen

Heb je liever toch alle touwtjes zelf in handen? Je hebt niet perse een organisatie nodig voor je bagagevervoer. Een gezellige manier om je bagageverver te regelen is bijvoorbeeld door dit met vrienden af te spreken. Willen je vrienden ook op vakantie, vraag dan of er plek is voor jouw bagage in de auto. Houden je vrienden ook van fietsen? Helemaal mooi! Ga samen op pad en spreek af om de rollen af te wisselen. De ene dag fiets je zelf en zorgen ze voor de bagage. De andere dag let jij op de tassen en fietsen je vrienden. Op deze manier heb je een gezellige en zorgeloze fietsvakantie.