Alles wat je moet weten over een fietsvakantie in Armenië

De lokale bevolking van Armenië fietst nauwelijks, maar er komen wel steeds meer Nederlandse fietsenliefhebbers in het land. Dit is niet voor niets, want Armenië is een prachtig land dat zeer uitdagend is om op de fiets te verkennen. Wil jij mogelijk ook richting Armenië voor een onvergetelijke fietsvakantie? Lees dan snel verder, want op deze pagina krijg je alle informatie die je nodig hebt om een goede fietsvakantie in Armenië te organiseren.

Een fietsvakantie in Armenië: is het iets voor jou?

Voor we je enthousiast maken over het organiseren van een fietsvakantie in Armenië, is het goed om te weten dat het fietsen in dit land niet voor iedereen weggelegd is. Dit komt niet alleen omdat de wegen in het land vrij slecht zijn, maar ook omdat je Armenië veel steile bergweggetjes tegenkomt. Hellingspercentages van 12 procent en meer zijn geen uitzondering. Je kunt dus zeker stellen dat deze fietsvakantiebestemming voornamelijk geschikt is voor fietsers die wel van een uitdaging houden.

Ben je het niet gewend op slechte wegen te fietsen, houd je niet van steile hellingen of doe je het liever wat rustig aan op vakantie? Dan kun je wellicht beter een andere fietsvakantiebestemming zoeken. Vind je een beetje uitdaging op de fiets wel leuk, dan is Armenië absoluut de geschikte fietsvakantiebestemming voor jou.

Alles wat je moet weten over een fietsvakantie in Armenië

Een leuke fietsroute in Armenië

Bewegwijzerde fietsroutes kom je in Armenië niet tegen, maar je kunt in feite het gehele land doorfietsen als je wil. Vrijwel ieder deel van Armenië is namelijk prachtig om te zien. Wij raden je aan de route vanuit Tashir richting Stepanavan, Vandzor, Dilijan, Sevan, Yerevan, Artashat, Yeghegnadzor, Vayk, Goris, Berdzor, Goris, Kapan, Megri en Agarak te volgen. Vanuit Agarak kun je zelfs Iran in, als je nog niet genoeg hebt van al dat fietsen.

> Online uw herenfiets kopen: Gratis verzending op het gehele assortiment!

De beste tijd voor een fietsvakantie in Armenië

Armenië is een bergachtig land. In de dalen is het warm, in de bergen is het koel. Wij raden je aan in de maanden juni, juli, augustus of september naar Armenië voor een fietsvakantie. In de andere maanden van het jaar is het vrij fris in het land, zeker als je wat hoger in de bergen fietst. Ook kun je, zelfs in het voorjaar en in het vroege najaar, wat meer sneeuw verwachten in het land. Je kunt je fietsvakantie dan ook het beste in de zomer plannen.

Praktische tips voor een goede voorbereiding

Een fietsvakantie in Armenië is geweldig, maar je moet je wel goed voorbereiden op deze reis. We geven je graag drie praktische tips voor een goede voorbereiding.

  • Oefen van tevoren met het fietsen in de bergen. Zoals al eerder vermeld, is Armenië een bergachtig land. Als je totaal geen ervaring hebt met het fietsen in de bergen, wordt je fietsvakantie wel erg zwaar.
  • Neem genoeg onderdelen met je mee. In Armenië wordt namelijk vrijwel niet gefietst. Dit betekent dat er vrijwel geen fietsenzaken te vinden zijn in het land, zelfs niet in de hoofdstad. Ook kun je bijna nergens onderdelen voor fietsen kopen.
  • Neem een talenboekje mee. Ook is het handig om een paar woordjes Russisch te leren, want veel Armeniërs spreken deze taal goed. Met Engels kun je in de grote steden redelijk uit de voeten, maar in de kleine dorpen zeker niet.

Eigenlijk is het niet nodig om accommodaties te boeken in Armenië. Sterker nog, dit is in de meeste kleine dorpen helemaal niet mogelijk. Als je de lokale bevolking laat weten dat je een slaapplek zoekt, krijg je deze vrijwel meteen aangeboden. Inclusief een bord warm eten en een wodka. En eerlijk is eerlijk, overnachten bij de locals is veel leuker dan slapen in een hotel.

Omafietsen

Spirit Cargo 26 inch - Grijs Roze
Spirit Cargo 26 inch - Grijs Roze
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  459,- Aanbiedingsprijs  379,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Wit
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Wit
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  419,- Aanbiedingsprijs  359,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Dutch Transportfiets 28 inch 3V - Mat Ocean
Altec Dutch Transportfiets 28 inch 3V - Mat Ocean
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  389,- Aanbiedingsprijs  295,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Ook interessant om te lezen: Fietsvakantie in Azerbeidzjan!