Een keer iets anders: een fietsvakantie in Azerbeidzjan

De meeste mensen die een fietsvakantie in het buitenland organiseren, gaan richting Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Spanje of Italië met de fiets. Deze landen zijn geweldige fietsvakantiebestemmingen, maar het is ook leuk om een keer een hele andere kant op te gaan. Wil jij een keer iets anders? Organiseer dan een fietsvakantie in Azerbeidzjan.

Azerbeidzjan als fietsland

Nederland is een echt fietsland. Dit kun je over Azerbeidzjan niet zeggen. Steeds meer locals rijden op fietsen rond, maar in Azerbeidzjan wordt zeker niet zo veel gefietst als in Nederland of andere westerse landen.

Dit maakt het juist extra leuk om Azerbeidzjan te verkennen op de fiets. Veel locals, zeker achteraf, weten niet waar ze moeten kijken als ze je voorbij zien fietsen. Ze vinden jou als fietser zo interessant, dat ze waarschijnlijk vanzelf naar je toe komen om een praatje te maken. Daar komt nog bij dat Azerbeidzjan een puur land is, waar je vele onontdekte gebieden met prachtige natuur tegenkomt. Houd je van een beetje avontuur en heb je niet zo veel luxe nodig op vakantie, dan is Azerbeidzjan zeker een geschikte fietsvakantiebestemming voor jou.

fietsvakantie in Azerbeidzjan

Wij raden je aan om in de omgeving van Masalli, Bilesuvar, Agcabedi, Yevlax, Saki en Zagatala te blijven met de fiets. Ook Baku is leuk om op de fiets te verkennen, maar de buitenwijken van Baku zijn niet interessant voor fietsers. In feite kun je in het hele land fijn fietsen, al zijn de wegen niet overal even goed. Dit maakt je fietsvakantie juist extra uitdagend.

> Bestel hier uw goedkope transportfiets: Gratis bezorging op het gehele assortiment!

De beste tijd voor een fietsvakantie in Azerbeidzjan

Wij raden je aan om in de maanden mei, juni, september of oktober naar Azerbeidzjan te gaan voor een fietsvakantie. In de zomer wordt het erg warm in het land, zeker in de laaggelegen dalen. In de winter is het juist te koud om te fietsen. Je kunt best in het vroege voorjaar richting Azerbeidzjan voor een fietsvakantie, maar houd dan rekening met lage temperaturen. Ook in de zomer kun je best met de fiets het land in, maar dan kan het wel erg warm worden. Hier moet je net van houden en bovendien goed tegen kunnen.

> Vandaag besteld = binnen 24 uur gratis verzonden: Bestel nu een goedkope Popal fiets!

Eten, drinken en overnachten in Azerbeidzjan

Ga je naar Azerbeidzjan voor een fietsvakantie, dan is het goed om wat meer te weten te komen over de lokale keuken en het drinken in het land.

  • In de lokale keuken worden veel ingrediënten gebruikt die je in Nederland niet eens kunt kopen, zoals schapenbillenvet. Als vegetariër kun je er vrijwel niets eten. Het is dan ook verstandig om zelf voldoende eten mee te nemen. Niet alleen als je geen vlees en vis eet, maar ook als je niet iedere dag schapenbillenvet wil eten.
  • In Baku zijn wel veel westerse restaurants te vinden.
  • In de grote steden zijn veel supermarkten te vinden. In de dorpen kom je deze nauwelijks tegen, hier zijn mensen veelal zelfvoorzienend. Kom je een supermarkt tegen, dan is het verstandig om goed in te slaan.
  • Het kraanwater in Azerbeidzjan is niet drinkbaar. Neem voldoende flessenwater mee op de fiets.

In de grotere steden in Azerbeidzjan zijn wel hotels te vinden, maar hierbuiten kom je vrijwel geen hotels tegen. De hotels die je wel tegenkomt in kleinere steden en dorpen, zijn erg primitief. Wel kun je hier erg goedkoop overnachten. De meeste mensen die een fietsvakantie in Azerbeidzjan organiseren, kiezen ervoor overal en nergens te wildkamperen. Wij raden je aan om aan de lokale bevolking te vragen of het gebied waar je wil kamperen, wel of niet veilig is. Is dit niet het geval, dan kun je misschien bij een local overnachten. De mensen in Azerbeidzjan zijn in ieder geval erg vriendelijk en gastvrij.

Omafietsen

Spirit Cargo Plus Transportfiets 28 inch 3V - Grijs/Roze
Spirit Cargo Plus Transportfiets 28 inch 3V - Grijs/Roze
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 589,00 Speciale prijs € 529,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Metro Damesfiets 28 inch 7V - Jeans Blauw
Altec Metro Damesfiets 28 inch 7V - Jeans Blauw
Waardering:
97%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 349,00 Speciale prijs € 289,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Cargo Transportfiets 3 versnellingen 28 inch - Mat Zwart
Spirit Cargo Transportfiets 3 versnellingen 28 inch - Mat Zwart
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 419,00 Speciale prijs € 369,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Lees ook over een Fietsvakantie in Bosnië!