Een fietsvakantie in Bosnië en Herzegovina: mooie routes en praktische informatie

Bosnië en Herzegovina is een republiek die je in het zuiden van Europa vindt. De republiek ligt in het westen van de Balkan en bestaat uit de landstreken Bosnië en Herzegovina. Beide landstreken zijn uitermate geschikt voor een onvergetelijke fietsvakantie.

Er zijn niet zo veel mensen die een fietsvakantie in Bosnië en Herzegovina organiseren. Dit komt niet omdat de republiek niet mooi is, maar simpelweg omdat de bestemming nog niet zo bekend is onder fietsers. Om hier verandering in te brengen, lees je op deze pagina meer over het organiseren van een fietsvakantie in Bosnië en Herzegovina.

Fietsen in Bosnië en Herzegovina

Bosnië is geen echt fietsland. De meeste locals verplaatsen zich niet met de fiets, maar met de auto of gewoon te voet. Er zijn dan ook niet veel fietspaden aangelegd in Bosnië en Herzegovina, maar dit mag de pret niet drukken. Ook zonder fietspaden kun je geweldig fietsen in dit land.

Enkele routes die zeker de moeite waard zijn om te volgen, zijn de volgende:

  • De fietsroute tussen Sanski Most en Kljuc.
  • De fietsroute tussen Jajce en Travnik.
  • De fietsroute tussen Sarajewo en Visegrad.
  • De fietsroute tussen Mostar en Sarajevo.
  • De fietsroute tussen Dubrovnik (Kroatië) en Mostar.
  • De fietsroute van Montenegro naar Trebinje.
  • De fietsroute van Dvrar naar Glamoc.

Ook kun je van Gacko naar Foca fietsen, door het Sutjeska park. Volg je deze route, dan kom je door een prachtige omgeving. Wel moet je regelmatig flinke hellingen beklimmen. Gelukkig word je hierna altijd beloond met een dal, waar je lekker vanaf kunt roetsjen.

Zoals je ziet, zijn er meerdere geweldige routes die je kunt volgen tijdens jouw fietsvakantie in Bosnië en Herzegovina. Wij raden je aan meerdere routes te volgen, zodat je het prachtige land echt goed kunt ontdekken.

Overnachten in Bosnië en Herzegovina

Overnachten in Bosnië en Herzegovina doe je op een camping, in een hotel of bij mensen thuis. Overnacht je het liefst op een camping? Zoek dan van tevoren uit waar je campings kunt vinden, want er zijn niet al te veel campings te vinden in Bosnië en Herzegovina. Ook zijn sommige campings alleen geopend voor caravans en campers. Je kunt ook wildkamperen in het land, maar dit is niet overal veilig. Er liggen namelijk nog veel landmijnen in Bosnië en Herzegovina. Vraag aan de lokale bevolking altijd of je ergens wel of niet veilig kunt kamperen.

Overnacht je het liefst in een hotel? Dan ben je aangewezen op de grotere steden in Bosnië en Herzegovina. Voor een hotelovernachting betaal je 15 tot 40 euro.

Tot slot kun je ook overnachten bij lokale bewoners. De meeste mensen doen dit door een tent op te zetten in de tuin van een local. Uiteraard vraag je dit altijd wel van tevoren. Houd rekening met terughoudendheid, zeker in de buurt van de stad. Je kunt er niet vanuit gaan dat je je tent zomaar overal op mag zetten, al zijn de locals over het algemeen erg vriendelijk en gastvrij.

Een fietsvakantie in Bosnië en Herzegovina: mooie routes en praktische informatie

> Verzending = gratis: Bekijk nu onze damesfietsen!

De beste tijd voor een fietsvakantie in Bosnië en Herzegovina

Je kunt Bosnië en Herzegovina het beste op de fiets verkennen in de lente of in de herfst. In de zomer is het te warm in het land, in de winter is het te koud. Neem wel warme kleding mee als je in de lente of in de herfst door Bosnië en Herzegovina gaat fietsen, want zeker in de avond kan het hier flink afkoelen.

Tip: ga alleen naar Bosnië en Herzegovina in de zomer als je echt goed tegen hoge temperaturen kan. In de zomer kan het namelijk 40 graden worden in het land.

Omafietsen

Volare Classic Omafiets 28 inch - Pastel Blauw
Volare Classic Omafiets 28 inch - Pastel Blauw
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 349,95 Speciale prijs € 299,95
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Roma Omafiets  28 inch - Mint Green
Altec Roma Omafiets 28 inch - Mint Green
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 289,00 Speciale prijs € 239,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Maxima Moederfiets 28 inch 7V - Groen
Altec Maxima Moederfiets 28 inch 7V - Groen
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 549,00 Speciale prijs € 495,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Ook interessant om een keertje te bekijken: Fietsvakantie in Estland!