Op fietsvakantie in Bulgarije

In Bulgarije vind je niet alleen het bruisende Sofia en diverse andere leuke steden, maar kom je ook vele prachtige natuurgebieden tegen. Verken je het land op de fiets, dan zie je pas echt hoe veelzijdig Bulgarije is. Ben jij precies om deze reden van plan om een fietsvakantie in Bulgarije te organiseren? Lees dan snel verder, want op deze pagina krijg je interessante informatie over het organiseren van een fietsvakantie in het groene Bulgarije.

Algemene informatie over Bulgarije als fietsland

Bulgarije is geen fietsland zoals Nederland, maar toch is de fiets hier een belangrijk vervoersmiddel. De meeste fietspaden in Bulgarije zijn dan ook goed geasfalteerd. Zeker de zogeheten E-wegen zijn netjes aangelegd, maar deze wegen kunnen wel erg druk zijn. Ook mag je hier als fietser niet altijd gebruik van maken. Dit verschilt per regio.

De binnenwegen in het land zijn van wisselende kwaliteit. Soms heb je geluk en kun je over een goede weg fietsen, soms heb je pech en moet je langere tijd over gravel of kinderkopjes rijden. Houd er verder rekening mee dat niet alle binnenwegen in het land op de (fietsroute)kaarten aangegeven worden.

En fiets je door de bergen in Bulgarije? Houd dan rekening met flinke hoogteverschillen. In de bergen vind je hellingen van boven de 15 procent. Absoluut een uitdaging om deze op de fiets te beklimmen!

> Vandaag besteld = binnen 24 uur verzonden: Bekijk nu de 2 in 1 loopfietsen!

3x leuke fietsroutes in Bulgarije

Er zijn tientallen mooie fietsroutes uitgestippeld in het veelzijdige Bulgarije. Wij zetten de drie Bulgaarse fietsroutes die wij het leukst vinden, graag voor je op een rijtje.

  • Van Svilengrad via Smoljan naar Petrich. Svilengrad ligt bij de Griekse grens, Petrich ligt in de buurt van Macedonië. Zeker het gedeelte tussen Smoljan, Dospat en Goce Delchev is prachtig.
  • Van Burgas naar de Turkse grens. Deze route loopt grotendeels door een berggebied met prachtige bossen en mooie afdalingen. Een groot voordeel van deze route, is dat de (geasfalteerde) weg van hoge kwaliteit is.
  • Van Veliko Tarnovo naar Burgas. Deze route loopt over een mooie bergpas. Houd wel rekening met vrachtverkeer onderweg. Helaas kom je veel vrachtwagens tegen als je deze route volgt.

fietsvakantie in Bulgarije

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om meerdere routes te volgen als je in Bulgarije bent. Je kunt bijvoorbeled van Veliko Tarnovo naar Burgas rijden, om vervolgens van Burgas naar de Turkse grens te fietsen. Op deze manier volg je twee bijzondere routes tijdens jouw fietsvakantie in Bulgarije, in plaats van slechts één.

> Profiteer van kortingen tot wel 40%: Bestel nu een fietsslot!

De beste reistijd voor een fietsvakantie in Bulgarije

Het is belangrijk jouw fietsvakantie op het juiste moment te organiseren, namelijk in een periode met een aangenaam klimaat. Wij raden je aan om in de maanden april, mei, juni en september richting Bulgarije te trekken voor een fijne fietsvakantie. Dit zijn de beste fietsmaanden, aangezien de temperaturen in april, mei, juni en september niet te hoog oplopen. Ook wordt het in deze maanden niet koud.

Ga je in de bergen van Bulgarije fietsen? Dan kun je wel in de zomermaanden naar het land trekken voor een fijne fietsvakantie. In de bergen is het namelijk beduidend minder warm dan in de vlakke regio’s van het land.

Lees ook: Op fietsvakantie in Ierland?