Met de fiets Cyprus verkennen: de mooiste routes en beste tips

Cyprus is een prachtig eiland, waar het vrijwel altijd mooi weer is. Als je het fijn vindt om in het zonnetje te fietsen en het niet erg vindt om af en toe een flinke klim te maken, is dit land zeker de perfecte fietsvakantiebestemming.

Meer over het organiseren van een fietsvakantie op het prachtige eiland Cyprus, lees je op deze pagina. Zo sommen we in dit artikel vijf mooie fietsroutes op het eiland voor je op en geven we je bovendien praktische tips voor het organiseren van jouw fietsvakantie op Cyprus.

De vijf mooiste fietsroutes op Cyprus

Cyprus is een echt paradijs voor fietsers. Niet alleen omdat het land maar liefst 300 zonnige dagen per jaar heeft, maar ook zeker omdat je op het eiland heerlijk rustig kunt fietsen. Waar je in andere landen last kunt hebben van ander verkeer, is dit op het eiland Cyprus niet aan de orde. Dit betekent dat je maximaal kunt genieten van jouw fietsvakantie.

Er zijn vele geweldige fietsroutes uitgestippeld op het eiland. De vijf fietsroutes die wij absoluut het mooist vinden, zijn de volgende:

  • Van Troodos naar Agios Nikolaos Stegis. Deze route voert je voornamelijk bergafwaarts, richting het plaatselijke klooster Agios Nikolaos tos Stegis. Totale afstand: 36 kilometer.
  • Van Troodos naar Psilo Dendro. Volg je deze route, dan kom je onder andere langs de Kalidonia-watervallen. Totale afstand: 18 kilometer.
  • Van Kato Pafos naar Agios Georgios, Lara en de Avakas kloof. Deze route voert je door de meest ongerepte streek van Cyprus, ook wel Akamas genoemd. Totale afstand: 37 kilometer.
  • Van Polis naar Pygros. Deze route voert je langs de kust, maar brengt je ook een stukje het binnenland in. Totale afstand: 48 kilometer.
  • Van Stavros tis Psokas naar Oanagia en Paphos. Deze route voert je over een onverharde weg naar een van de mooiste gebieden van Cyprus. Totale afstand: 65 kilometer.

Je kunt een enkele fietsroute volgen, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om meerdere fietsroutes te volgen als je op Cyprus bent. Of je nu wat korter of wat langer wil fietsen: er is altijd wel een geschikte fietsroute in de buurt uitgestippeld. Je kunt bijvoorbeeld de route van Trodos naar Psilo Dendro volgen (18 kilometer), maar ook de langere route van Stavros tis Psokas naar Oanagia en Paphos (65 kilometer).

Met de fiets Cyprus verkennen: de mooiste routes en beste tips

> Gratis bezorging op het gehele assortiment: Bestel nu een transportfiets!

Tips voor een geslaagde fietsvakantie

Wil jij een of meerdere van bovenstaande fietsroutes op Cyprus volgen? Dan geven wij je graag enkele tips om een geslaagde fietsvakantie te organiseren op het eiland.

  • Ga in april, mei, juni, juli, augustus, september of oktober naar Cyprus voor je fietsvakantie. Houd er rekening mee dat het in de zomermaanden extra warm is. In april en oktober is het wat koeler op het eiland, al zijn de temperaturen nog erg hoog.
  • Kies een logische uitvalsbasis voor je fietsvakantie. Dit is een centraal gelegen plaats of een van de plaatsen die in bovenstaande fietsroutes genoemd worden.
  • Ga op zoek naar een betrouwbaar verhuurbedrijf op Cyprus. Neem alvast contact op met dit bedrijf en geef aan wanneer je naar Cyprus komt, welke fietsen je wil huren en hoe lang je fietsen wil huren.
  • Neem altijd een jasje met je mee. In de bergen kan het namelijk fris zijn. Ook kan het in de diverse bossen op het eiland wat koeler zijn, zeker in de vroege ochtend en wat later op de avond.
  • Ga je in het hoogseizoen naar Cyprus? Boek je vliegtickets dan op tijd, net zoals je accommodatie of accommodaties op het eiland. Cyprus is namelijk een populaire vakantiebestemming, zeker in de maanden juni, juli en augustus reizen hier veel toeristen naartoe.

> Popal fiets kopen: Vandaag besteld = morgen in huis!

Omafietsen

Popal Daily Dutch Basic Damesfiets 28 inch - Zalm
Popal Daily Dutch Basic Damesfiets 28 inch - Zalm
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 469,00 Vanaf € 375,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Dutch Transportfiets 28 inch 3V - Mat Zwart
Altec Dutch Transportfiets 28 inch 3V - Mat Zwart
Waardering:
80%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 459,00 Vanaf € 399,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Roma Omafiets 28 inch - Lavender
Altec Roma Omafiets 28 inch - Lavender
Waardering:
90%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 289,00 Vanaf € 239,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Ook interessant: Fietsvakantie in Limburg!