Met de fiets door Estland: alles wat je moet weten voor een geslaagde vakantie

Je hebt al vele verschillende landen op de fiets verkend. Nu wil je een keer een ander land bezoeken dan de standaard bestemmingen als Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. Wellicht is een fietsvakantie in Estland iets voor jou? Op deze pagina lees je alles wat je moet weten om een geslaagde fietsvakantie in Estland te organiseren.

Kaarten en boeken met fietsroutes in Estland

In Estland is een groot netwerk met fietsroutes aangelegd. Deze fietsroutes zijn stuk voor stuk goed bewegwijzerd. Voor een geslaagde fietsvakantie in Estland, heb je eigenlijk alleen een goed fietskaart nodig. Wij raden je aan de fietskaart van BaltiCCycle.eu te bestellen. Op deze kaart staan alle bewegwijzerde fietsroutes in Estland. Je kunt deze gewoon online bestellen.

Enkele andere boeken die je kunt kopen als je goed voorbereid door Estland wil fietsen, zijn de volgende:

  • Met de westenwind in de rug – Paul Spapens.
  • Uit het moeras – Carolijn Visser.
  • Baltische reizen – Nooteboom e.a.
  • Baltische zielen – Jan Brokken.

In sommige van bovenstaande boeken staan fietsroutes, andere boeken geven je meer informatie over Estland in het algemeen.

> Goedkope popal fietsen: Kortingen tot wel 40%!

De staat van de wegen in Estland

De staat van de wegen in Estland is goed. In het land vind je voornamelijk geasfalteerde wegen. Ook kom je enkele gravelwegen tegen, maar dit zijn er niet zo veel. Wat erg prettig is aan het fietsen in Estland, is dat het er erg rustig is op de wegen. Alleen op de autowegen kun je veel ander verkeer tegenkomen. Op de fietspaden is het erg rustig.

> Popal fietsen kopen: Gratis verzending op het gehele assortiment!

Overnachten in Estland

In Estland zijn vele campings, hotels en hostels te vinden. Ga je in het hoogseizoen naar het land? Dan raden wij je aan jouw accommodaties voor onderweg alvast te reserveren. Zo weet je zeker dat je aan het einde van de dag ergens terecht kunt voor een goede nachtrust. Overigens mag je ook wildkamperen in Estland. Enkel in de nationale parken is dit niet toegestaan.

Vind je het leuk om bij locals te overnachten? Zoek dan naar bordjes langs de weg met teksten als ‘puhkemaja’ (guesthouse), ‘külalistemaja’ (guesthouse) of ‘turismitalu’ (gastenboerderij). Je kunt deze accommodaties vergelijken met B&B's.

Met de fiets door Estland: alles wat je moet weten voor een geslaagde vakantie

> Profiteer nu van kortingen tot wel 40%: Bekijk nu onze herenfietsen!

De beste fietsperiode in Estland

Wij raden je aan om in de late lente of de zomer naar Estland te reizen voor een fijne fietsvakantie. In de herfst is het vochtig in het land, in de winter en in het vroege voorjaar kan het koud zijn in Estland. Ga je tussen april en september naar Estland, dan zit je zeker goed.

Tot slot: 3 dingen die je zeker mee moet nemen op de fiets

Om dit artikel af te sluiten, vertellen we je graag welke drie dingen je zeker mee moet nemen op de fiets tijdens jouw fietsvakantie in Estland. Let op: deze drie dingen neem je mee naast je standaard bagage. Dat je kleding, toiletspullen en dergelijke mee moet nemen op vakantie, is logisch.

  • Voldoende water. Niet uit de kraan, maar van de supermarkt. Het water uit de kraan kun je beter niet drinken. Hier kun je ziek van worden. Neem voldoende water mee en je weet zeker dat je genoeg drinkt onderweg.
  • Een spray of zalf tegen insectenbeten. Zeker in de bossen komen veel muggen, horzels en andere steekbeesten voor. Je hebt dan ook zeker een goede spray of zalf tegen insectenbeten nodig.
  • Een goede kaart van de omgeving. Op het platteland spreekt vrijwel niemand Engels. Het is dan ook verstandig een goede landkaart mee te nemen, zodat je niet snel verdwaalt. Voor de zekerheid kun je ook een talenboekje meenemen, voor het geval je toch verdwaalt.

Omafietsen

Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Licht Groen
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Licht Groen
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  419,- Aanbiedingsprijs  359,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Roma Omafiets 28 inch - Army Green
Altec Roma Omafiets 28 inch - Army Green
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  259,- Vanaf  199,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Diva 20 Inch - Groen
Spirit Diva 20 Inch - Groen
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  289,- Aanbiedingsprijs  239,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Lees ook eens: Fietsvakantie Faeröer eilanden!