Fietsen op de Faeröer Eilanden: praktische informatie en tips

De Faeröer is een eilandengroep die in de Atlantische Oceaan ligt. De eilanden die bij de Faeröer horen, worden ook wel de Faeröer Eilanden genoemd. Ze horen officieel bij het Koninkrijk Denemarken en liggen tussen Schotland, Noorwegen en IJsland in.

Niet alleen op Denemarken kun je heerlijk fietsen: ook op de Faeröer Eilanden kun je een zeer geslaagde fietsvakantie organiseren. In dit artikel lees je hier meer over.

Het landschap van de Faeröer Eilanden

Voor we je meer vertellen over het organiseren van een fietsvakantie op de Faeröer Eilanden, is het goed om te weten hoe het landschap van de eilanden er precies uit ziet. Als je een fietsvakantie op de Faeröer Eilanden organiseert, zit je hier namelijk wel continu middenin. Het is goed om jezelf af te vragen of het landschap van de eilanden bij je past.

De Faeröer Eilanden hebben een kaal landschap. Het land is niet van nature kaal, maar wordt voornamelijk kaal gevreten door de vele schapen die op de eilanden wonen. Toch is het landschap van de Faeröer Eilanden zeker niet saai. Je komt hier namelijk veel prachtige fjorden, klifkusten en bergen tegen. Veel mensen vinden het landschap van de Faeröer Eilanden onbeschrijfelijk mooi.

Fietsen op de Faeröer Eilanden

> Verzending = gratis: Bestel nu een goedkope transportfiets!

Fietsen op de Faeröer Eilanden

Organiseer je een fietsvakantie op de Faeröer Eilanden, dan is het goed om te weten dat je geen rondritten zal maken. Rond rijden is namelijk erg lastig op de eilanden, simpelweg omdat er veel fjorden op de Faeröer Eilanden te vinden zijn. Je kunt hier niet doorheen fietsen, dus de meeste wegen lopen dood. Dit betekent dat je vaak naar een bepaalde bestemming fietst, om vervolgens dezelfde route terug te fietsen. Toch is dit zeker niet saai, want op de terugweg zie je ineens weer hele andere dingen dan op de heenweg. Het landschap van de Faeröer Eilanden gaat je zeker niet vervelen.

Goed om te weten: de doorgaande wegen op Streymoy – het centrale eiland van de Faeröer Eilanden – zijn erg druk. En rijd je vanuit Torshavn naar het noordwesten? Dan kun je beter niet weg 50 nemen, maar weg 10. Deze weg is veel rustiger dan weg 50.

Wil je lekker rustig in een vlakke omgeving fietsen? Ga dan naar het eiland Sandoy. Dit eiland is relatief vlak en bovendien rustiger dan het centrale eiland Streymoy.

De staat van de wegen

Op de Faeröer Eilanden zijn zeer goede asfaltwegen aangelegd, zelfs op zeer afgelegen delen van de eilanden. Houd er wel rekening mee dat er veel tunnels op de eilanden aangelegd zijn. Wil je hier veilig doorheen fietsen, dan heb je goede verlichting nodig.

Overnachten op de Faeröer Eilanden

Op de Faeröer Eilanden zijn niet veel overnachtingsmogelijkheden. Je kunt het beste een tentje meenemen, om deze op een van de weinige campings op het eiland op te zetten. Let op: vrij kamperen is niet toegestaan op de Faeröer Eilanden. Wel kun je in een dorpje vragen of je ergens je tentje op mag zetten. Vaak vinden de locals dit prima.

De beste fietsperiode op de Faeröer Eilanden

Wij raden je aan om in de zomer naar de Faeröer Eilanden te trekken voor een ontspannen fietsvakantie. Ga je naar de Faeröer Eilanden in juni, juli of augustus, dan heb je namelijk het beste weer tijdens het fietsen. In deze maanden is het niet alleen droger dan in de andere maanden van het jaar, maar is het bovendien wat warmer. Houd overigens geen rekening met hoge temperaturen, want ook in de zomer wordt het gemiddeld slechts 12 graden.

Toch moet je er rekening mee houden dat het flink kan regenen op de Faeröer Eilanden. Neem daarom altijd een regenpak of poncho mee.

Omafietsen

Spirit Omafiets Deluxe 28 inch - Mat Grijs
Spirit Omafiets Deluxe 28 inch - Mat Grijs
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  319,- Aanbiedingsprijs  279,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Roma Omafiets 28 inch - Mat Zwart
Altec Roma Omafiets 28 inch - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  229,- Vanaf  199,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Mos Groen
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Mos Groen
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  419,- Speciale prijs  359,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Lees ook eens: Fietsvakantie Georgië!