Fietsvakantie door Finland: deze routes mag je niet missen

Vind je het heerlijk om lange afstanden te fietsen, kun je goed tegen de kou en houd je ontzettend veel van de ongerepte natuur, dan is een fietsvakantie in Finland zeker iets voor jou. Trek je met de fiets door Finland, dan fiets je door de mooiste natuurgebieden en kun je optimaal van de rust genieten. In Finland is het namelijk niet druk en toeristisch, maar lekker rustig en stil.

De mooiste fietsroutes in Finland

In Nederland wordt veel gefietst en daarom is ons land helemaal afgestemd op fietsers. Waar je ook komt: je kunt over een veilig fietspad fietsen en je vindt altijd wel bewegwijzering om je de juiste richting op te wijzen. In Finland is dit iets anders. Omdat er hier minder gefietst wordt, zijn er minder fietspaden te vinden in het land en is de bewegwijzering ook wat minder goed geregeld. Daarom raden wij je aan om niet zomaar wat rond te gaan fietsen in Finland, maar een vaste route af te rijden.

Fietsvakantie door Finland

De mooiste fietsroutes in Finland, zijn de volgende:

  • De King’s Road fietsroute. King’s Road is een postroute die van Noorwegen naar Sint Petersburg loopt. Fiets je de King’s Road fietsroute, dan hoef je deze afstand gelukkig niet af te leggen. In Finland is de route namelijk 253 kilometer lang. Wat deze route zo leuk maakt, is het feit dat het een hele gevarieerde route is. Je fietst over rustige en onverharde weggetjes, maar ook door grote steden en goed geasfalteerde fietspaden in de vrije natuur.
  • De Grote Meren fietsroute. De Grote Meren fietsroute is maar liefst 460 kilometer lang. De route loopt door het merengebied van Finland, waar je diverse grote meren, prachtige bossen en pittoreske dorpjes tegenkomt.
  • De Kust fietsroute. Vind je het leuk om langs de kust te fietsen, dan volg je deze route van bijna 1000 kilometer lang. Natuurlijk hoef je niet de hele route te volgen, maar kun je ook een deel van de route doen. Wij raden je in ieder geval aan om langs de westkust van Turku te fietsen, want hier is de omgeving simpelweg prachtig. Pluspunt: deze fietsroute is bijna helemaal vlak en dus ook geschikt voor de beginnende fietser.

Omafietsen

Altec Roma Omafiets 28 inch - White
Altec Roma Omafiets 28 inch - White
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 289,00 Speciale prijs € 239,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Nostalgia Transportfiets 28 inch 3V - Mat Zwart
Altec Nostalgia Transportfiets 28 inch 3V - Mat Zwart
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 399,00 Speciale prijs € 349,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Popal Daily Dutch Basic Damesfiets 28 inch - Zalm
Popal Daily Dutch Basic Damesfiets 28 inch - Zalm
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 469,00 Vanaf € 375,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Ben je bekend met het verschil tussen een omafiets en een opafiets? Bekijk onze fietsen.

Jouw fietsvakantie in Finland voorbereiden: tips

Voor je het vliegtuig pakt om naar Finland te reizen, is het goed om je voor te bereiden op jouw sportieve fietsvakantie. Wij geven je drie tips die je zeker in je achterhoofd moet houden als je jouw fietsvakantie voorbereidt.

  • Neem de juiste kleding mee. Het is altijd fris in Finland, ook in de zomer. Check ruim voor vertrek wat voor weer het wordt als jij in Finland gaat fietsen en neem de juiste kleding mee voor dit klimaat.
  • Print je routes van tevoren uit. Zoals al eerder vermeld, is de bewegwijzering in Finland niet altijd even goed. Om te voorkomen dat je verdwaalt, print je jouw routes uit.
  • Ga je over onverharde wegen rijden? Neem dan een helm mee. Op verharde wegen rijd je vrij veilig in Finland, maar de onverharde wegen kunnen nog wel eens een uitdaging vormen. Om te voorkomen dat je je echt pijn doet als je valt, doe je altijd een helm op als je over onverharde wegen gaat rijden. Wil je altijd goed voorbereid zijn, dan houd je je helm altijd op je hoofd.

Verder raden wij je aan om je fietsvakantie vooraf helemaal uit te stippelen. Niet alleen door je fietsroute te bepalen, maar ook door eventuele accommodaties al van tevoren te boeken. De meeste hotels in Finland zijn niet zomaar volgeboekt, maar toch is het goed om te weten dat je ergens gegarandeerd terecht kan.

Wil je liever een fietsvakantie maken door Duitsland? Lees het hier.