Fietsvakantie door Frankrijk: tips en de beste routes

Fiets je altijd rond in eigen land en lijkt het je leuk om een keer in het buitenland te gaan fietsen? Dan kun je een fietsvakantie organiseren. Eén van de populairste landen voor een fietsvakantie, is Frankrijk. In dit land kun je recreatief fietsen, maar zijn er ook diverse sportieve fietsroutes te vinden. Meer over het organiseren van een fietsvakantie in Frankrijk, lees je op deze pagina. Zo lees je op deze pagina hoe je jouw fietsvakantie moet voorbereiden, maar ook welke routes het populairst zijn in Frankrijk.

Tips voor jouw fietsvakantie in Frankrijk

Voor je de route van jouw fietsvakantie gaat uitstippelen, geven wij je graag enkele algemene tips voor een geslaagde fietsvakantie in Frankrijk:

  • Neem voornamelijk lichte kleding mee op de fiets. Nederlandse automobilisten zijn gewend aan fietsers op de weg, maar in Frankrijk is dit helaas iets minder het geval. Wij raden het dan ook af om in donkere kleding te gaan fietsen, simpelweg omdat je dan minder zichtbaar bent.
  • Zorg voor goede verlichting. Zeker als je in het donker of in de schemering gaat fietsen, is goede verlichting erg belangrijk.
  • Laat de remmen van je fiets nakijken voor je op vakantie gaat. In Frankrijk zijn namelijk veel steile bergen en als je van deze bergen af crost, heb je zeker goede remmen nodig.
  • Neem een fluorescerend vestje mee. Bij slecht weer en in het donker moet je dit vestje namelijk verplicht dragen als je buiten de bebouwde kom fietst.
  • Vergeet je helm niet. Je bent niet verplicht een helm te dragen, maar in de bergachtige gebieden van Frankrijk is dit zeker geen overbodige luxe. Zeker op de onverharde wegen is het verstandig een goede helm te dragen. Voor kinderen tot en met 12 jaar oud is het dragen van een helm overigens wel verplicht.

Heb je bovenstaande tips doorgelezen en ben je er helemaal klaar voor om jouw fietsvakantie in Frankrijk te plannen? Lees dan in de volgende alinea welke routes het populairst zijn in Frankrijk.

Fietsvakantie door Frankrijk

> Wil je een nieuwe fiets kopen of is je oude fiets toe aan vervanging? Bekijk deze goedkope opafietsen en goedkope Popal fietsen.

De populairste en mooiste fietsroutes in Frankrijk

Als je een fietsvakantie door Frankrijk organiseert, kan het nog best lastig zijn om een goede route uit te kiezen. Niet omdat er niet zo veel fietsroutes zijn in Frankrijk, maar juist omdat er vele prachtige routes voor fietsers uitgestippeld zijn in het land. De populairste en mooiste fietsroutes van Frankrijk, zijn de volgende:

  • La Véloscénie. La Véloscénie is een fietsroute die van Parijs naar Mont-St.-Michel loopt. De route is maar liefst 450 kilometer lang en voert je door prachtige natuurgebieden en leuke dorpen en steden.
  • La Vélo Francette. De fietsroute La Vélo Francette is nog iets langer dan La Véloscénie, namelijk 615 kilometer in totaal. Het is een doorsteek van de Vélodyssée naar de kust van Normandië.
  • Autour du Luberon. Autour du Luberon is een iets kortere fietsroute, namelijk van 235 kilometer lang. Wel is deze route iets vermoeiender, simpelweg omdat de fietsroute voornamelijk door de bergen gaat.
  • Grande Traversée du Jura. De Grande Traversée du Jura fietsroute begint in Monteliard en eindigt in Culoz. De route is ongeveer 360 kilometer lang.
  • Le Tour du Bourgogne. Zoals de naam van deze route al verklapt, loopt Le Tour du Bourgogne door het gezellige en bruisende Bourgogne. De fietsroute is ongeveer 800 kilometer lang. Je kunt zelf kiezen waar je de route begint, maar wij raden je aan om als startpunt Dijon te nemen.

Verder zijn er nog veel lokale fietsroutes, die korter zijn dan 50 kilometer. Deze routes worden lokaal gepromoot en duidelijk aangegeven met bordjes langs de weg. Wil je niet de hele dag fietsen, dan volg je een van deze routes.

> Meer weten over een fietsvakantie door Oostenrijk? Klik op de link.

Omafietsen

Altec Roma Omafiets 28 inch - Lavender
Altec Roma Omafiets 28 inch - Lavender
Waardering:
90%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 289,00 Vanaf € 239,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Vintage Transportfiets 28 inch N3 - Old Pink
Altec Vintage Transportfiets 28 inch N3 - Old Pink
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 519,00 Vanaf € 459,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Verona Damesfiets 28 inch 7V - Blauw
Altec Verona Damesfiets 28 inch 7V - Blauw
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 439,00 Speciale prijs € 389,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*