Op fietsvakantie in Hongarije: dit zijn de beste fietsregio’s

Niet alleen in Nederland kun je heerlijk fietsen: er zijn ook vele andere Europese landen die zich met recht echte fietslanden mogen noemen. Eén van deze landen is het prachtige Hongarije.

Wil jij een fietsvakantie organiseren en lijkt het je leuk om Hongarije op de fiets te verkennen? Dan is dit artikel zeker interessant voor jou. Op deze pagina lees je namelijk in welke Hongaarse regio’s je het beste kunt fietsen. Ook tippen we een boek dat je kunt kopen om jouw fietsvakantie in Hongarije tot een groot succes te maken.

Hongaarse regio’s waar je goed kunt fietsen

Er zijn diverse Hongaarse regio’s waar je heerlijk kunt fietsen. We sommen de vijf beste fietsregio’s graag voor je op:

  • Langs de Donau naar Budapest.
  • De Hongaarse Pusta.
  • Het Mátra gebergte.
  • Langs de Tisza rivier en het Tisza meer.
  • Oost Hongarije.

Hieronder lees je meer over deze fietsroutes en -regio’s.

Langs de Donau naar Budapest

De fietsroute die langs de Donau naar Budapest loopt, is erg populair. Dit is de vierde route van het Euro-Velo fietsnetwerk. Wil je deze route volgen? Houd dan wel rekening met drukte op het fietspad. Zowel in de lente als in de winter fietsen er namelijk veel mensen naar Budapest langs de Donau.

De Hongaarse Pusta

Wil je een vlakke fietsroute volgen in Hongarije? Dan ga je naar de Hongaarse Pusta. In de Hongaarse Pusta maak je kennis met het traditionele Hongarije. Absoluut een aanrader voor vogelliefhebbers, want op de route spot je vele bijzondere vogelsoorten.

Het Mátra gebergte

Vind je vlakke fietsroutes een beetje saai? Trek dan met de fiets richting het Mátra gebergte in Hongarije. De wegen die door dit gebergte lopen, zijn met hoogteverschillen van meer dan 10 procent zeker uitdagend te noemen. Bovendien fiets je in een prachtige omgeving en dit is zeker geen straf.

> Vandaag besteld = binnen 24 uur verzonden: Bekijk nu de stoelfiets!

Langs de Tisza rivier en het Tisza meer

Fiets je graag langs het water? Volg dan de route langs de Tisza rivier en het gelijknamige meer. Deze Euro-Velo fietsroute was een tijd lang slecht bewegwijzerd, maar hier is afgelopen zomer verandering in gekomen. Tientallen vrijwilligers hebben namelijk bordjes op de route geplaatst.

Oost Hongarije

In het oosten van Hongarije vind je vele prachtige gebouwen, waaronder oude kerken. Als je van historische architectuur houdt, is deze fietsregio zeker een aanrader.

Op fietsvakantie in Hongarije: dit zijn de beste fietsregio’s

Tip: koop het boek Cycling Around Hungary

In welke Hongaarse regio je ook gaat fietsen, wij raden je aan het boek Cycling Around Hungary te kopen voor vertrek. Dit handige ringband boekje bevat meer dan 100 fietsroutes in het hele land. Per route wordt er zelfs aangeduid welke paden verhard zijn en welke paden niet verhard zijn: handig! Ook bevat het boekje een detailkaart van de hoofdstad van Hongarije, informatie over campings en zelfs informatie over fietsenmakers. Mocht je fiets kapot gaan tijdens je fietsvakantie, dan is deze informatie zeker welkom.

Tip: bestel het boekje ruim voor je naar Hongarije vertrekt en je kunt het boek gebruiken om je fietsroutes uit te stippelen.

Omafietsen

Altec Metro Damesfiets 28 inch 7V - Sky Blue
Altec Metro Damesfiets 28 inch 7V - Sky Blue
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 349,00 Speciale prijs € 289,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Kratos E-bike 28 inch 7V - Mat Zwart
Altec Kratos E-bike 28 inch 7V - Mat Zwart
Waardering:
90%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 1.449,00 Speciale prijs € 1.275,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Maxima Moederfiets N7 - Zwart
Altec Maxima Moederfiets N7 - Zwart
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 549,00 Vanaf € 495,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Bekijk hier ook alles voor een fietsvakantie Slowakije!