Wat zijn de 5 beste plekken voor een fietsvakantie in Italië?

Op fietsvakantie Italië leren kennen is een fantastische onderneming. Misschien denk je bij dit land in eerste instantie aan luie zonvakanties, maar dat is onterecht. Op fietsvakantie Italië doorreizen is namelijk iets dat steeds meer mensen ontdekken. Het land biedt een uitgebreid web van routes voor fietser van alle niveaus. Of je nu wil relaxen op een ontspannen route, of zware tochten door de bergen wil maken, je vindt het in dit prachtige land. Omdat het door het overweldigende aanbod aan natuurschoon lastig kiezen is, zetten wij de 5 beste plekken voor een fietsvakantie in Italië voor je op een rijtje.

 1. Fietsvakantie in Toscane

  Toscane is een ideale streek als je wilt fietsen in Italië. Beter gezegd: fietsen in Italië is nog nooit zo poëtisch geweest. Geniet van de schitterende natuur, die zich als een kunstwerk voor je uitstrekt. Sla authentieke, smalle weggetjes in en fiets door tot het hart van de Chanti. Als je deze streek voor je fietsvakantie uitzoekt zal je eindeloos genieten van prachtige dorpjes en leerzaam cultureel erfgoed. En natuurlijk staat in Toscane de heerlijke Italiaanse keuken op je te wachten, als je uitgeput van je fiets afstapt.

 2. Fietsvakantie langs de Italiaanse kust

  Op fietsvakantie Italië doorreizen is een tocht maken vol ontdekkingen. Fietsen in Italië kun je geweldig langs de Italiaanse kust. Er zijn prachtige routes langs de lagunekust bij Venetië, maar ook de Toscaanse kust is een prachtig fietsgebied. Op fietsvakantie Italië proeven is in deze streek ware fijnproeverij. Geniet van de warme zon, terwijl je langs culturele trekpleisters fiets als Livorno, Pisa en Piombino.

 3. Fietsvakantie op Sicilië

  Op fietsvakantie Italië zien kan niet alleen op het Italiaanse vasteland. Op het fascinerende eiland Sicilië kun je als fietser dwalen over grillige landweggetjes en schitterend heuvelland. Fietsen in Italië is een ontspannende, en leerzame ervaring op dit eiland met een eeuwenoude geschiedenis. Op fietsvakantie Italië ontdekken betekent op Sicilië leren van de prachtige cultuur die het eiland rijk is. Op een rustdag zou je de beroemde zoutmijnen van Trapani met een bezoek kunnen vereren, of je vergapen aan de vele archeologische vindplaatsen.

 4. Fietsvakantie in de Dolomieten

  Op fietsvakantie Italië verkennen betekent voor sommige mensen: losgaan en de ultieme sportieve ervaring opdoen. Fietsen in Italië krijgt op deze manier een spannend wedstrijdelement. De Dolomieten, ook wel ‘De Bleke Bergen’ genoemd, bieden je hier alle gelegenheid voor. De bergen van deze unieke streek zijn groen en ruig. Op fietsvakantie Italië zien is in de Dolomieten vooral genieten van goed gemarkeerde routes en indrukwekkende, weerbarstige natuur.

 5. Fietsvakantie in de Apennijnen

  Voor bergliefhebbers zijn ook de Apennijnen een uitstekend gebergte. Deze streek staat garant voor een uitgebreid aanbod aan beklimmingen. De Apennijnen strekken zich uit over bijna heel het schiereiland, en lopen van het noordelijke Ligurië tot het zuidelijke Calabrië. Op fietsvakantie Italië ontdekken is in de Apennijnen een sportieve ervaring, waar je je goed op voor moet bereiden. Zorg ervoor dat je nooit ongetraind aan een tocht door een gebergte begint, en let altijd op de veiligheid: neem voldoende eten mee, en de juiste spullen om je te weren tegen alle soorten weersomstandigheden. Fietsen in Italië blijft zo leuk en opwindend, precies zoals het bedoeld is!