Praktische tips voor een onvergetelijke fietsvakantie in Kroatië

Ben je van plan het prachtige Kroatië binnenkort op de fiets te verkennen? Dan helpen wij je graag om een onvergetelijke fietsvakantie te organiseren. In dit artikel krijg je diverse praktische tips om een geweldige fietsvakantie te organiseren.

fietsvakantie in Kroatië

Het beste fietsgebied in Kroatië

In Kroatië vind je diverse prachtige fietsgebieden. Wil je één specifieke regio in het land op de fiets verkennen? Dan raden wij je aan met de fiets richting het schiereiland Istrië te trekken. Op dit eiland vind je namelijk meer dan 60 prachtige fietsroutes, die samen een lengte van 2600 kilometer hebben. Ook als je langere tijd op het eiland verblijft, hoef je je hier niet te vervelen!

Fietsen in nationale parken

In Kroatië vind je diverse nationale parken, ofwel natuurparken met prachtig flora en fauna. Deze nationale parken kun je te voet verkennen, maar ook op de fiets. In de meeste nationale parken in Kroatië zijn fietsroutes aangelegd en kun je zelfs een fiets huren. Ideaal!

Tip: verken Nationaal Park Plitvice in Lika op de fiets. Dit is een prachtige fietsbestemming voor de liefhebbers van bomen, planten, bloemen en vogels. In het natuurgebied kun je heerlijk fietsen, zowel korte als lange routes.

> Bekijk ook eens een duwfietsje: Verzending = gratis!

De beste tijd voor een fietsvakantie

In de maanden juli en augustus kan het erg heet worden in Kroatië. Dit is prima als je goed tegen hoge temperaturen kunt, maar veel mensen vinden het toch niet zo prettig om in de zomer te fietsen in Kroatië. Kun jij ook niet zo goed tegen hoge temperaturen, zeker niet op de fiets? Dan raden wij je aan jouw fietsvakantie in Kroatië in het voorjaar of in het najaar te organiseren.

Ga je toch in juli en/of augustus naar Kroatië om te fietsen? Fiets dan alleen in de ochtend tot 11 uur of fiets juist in de avonduren, na 6 uur. Tussen 11 en 6 is het simpelweg te heet om aangenaam en veilig te kunnen fietsen.

Fietsen in Kroatië: wel of geen helm?

In Nederland ben je als fietser niet verplicht een helm te dragen. In Kroatië is dit anders. Ben je jonger dan 16 jaar, dan ben je verplicht een helm te dragen op de fiets. Doe je dit niet? Dan kun je een boete krijgen. Als je ouder bent dan 16 jaar, hoef je geen helm meer te dragen. Natuurlijk kun je er alsnog voor kiezen om toch een helm te dragen op de fiets. Zeker als je in de bergen gaat fietsen en/of onverharde wegen gaat verkennen op de fiets, is een helm geen overbodige luxe.

> Korting tot wel 40%: Bekijk nu de Popal fietsen!

Houd verder rekening met de volgende verkeersregels voor fietsers als je in Kroatië gaat fietsen:

  • Draag reflecterende kleding als je in de nacht of bij slecht zicht (bijvoorbeeld door mist) gaat fietsen. Dit is verplicht.
  • Gebruik een fiets met vaste lampen. Het voorlicht moet wit of geel zijn en het achterlicht van de fiets met rood zijn. Let op: lampjes die je van je fiets kunt verwijderen, worden niet goedgekeurd door de politie.
  • Gebruik een fiets met een bel. Dit is verplicht in Kroatië.

Lees hier ook alles over een fietsvakantie Bulgarije!