Op fietsvakantie in Letland: een leuke route & praktische tips

Letland is absoluut een geschikte bestemming voor jouw volgende fietsvakantie. In het land zijn goede wegen aangelegd, is het niet zo druk op de weg en is bovendien veel te zien, te doen en te beleven. Wil jij het prachtige Letland graag op de fiets verkennen? Lees dan snel verder, want op deze pagina lees je meer over het organiseren van een fietsvakantie in Letland.

Fietsen in Litouwen, Letland en Estland

De meeste mensen die Letland op de fiets willen verkennen, kiezen ervoor hun fietsvakantie in dit land te combineren met een fietsvakantie in Litouwen en Estland. Als jij ook wil fietsen in Letland, Litouwen en Estland, kun je jouw fietsvakantie het beste starten in Vilnius. Dit is de hoofdstad van Litouwen. Vanuit Vilnius fiets je naar diverse mooie steden, dorpen en natuurgebieden in Litouwen, om vervolgens naar Riga in Letland te fietsen. Na enkele dagen fietsen in Letland, ga je naar Estland. In de hoofdstad Talinn sluit je jouw fietsvakantie af. Je bent nu ongeveer negen dagen onderweg geweest.

Je kunt op eigen houtje door Litouwen, Letland en Estland fietsen, maar je kunt ook een georganiseerde fietsreis boeken. De fietsreis door Litouwen, Letland en Estland wordt aangeboden door Djoser, een bekende reisorganisatie die al jaren ervaring heeft in het organiseren van fietsvakanties. Volg je de route door Litouwen, Letland en Estland liever op eigen houtje? Dan download je de route van Djoser gewoon en ga je zelf op pad.

De beste tijd voor een fietsvakantie in Letland

Je kunt in de maanden april, mei, juni, juli, augustus, september en oktober naar Letland reizen voor een ontspannen fietsvakantie. Houd er rekening mee dat het in de maanden april, mei, juni en oktober vrij fris kan zijn. Niet alleen 's nachts, maar ook overdag.

Fiets je liever in een temperatuur tussen de 20 en 25 graden? Ga dan in de zomer naar Letland en je kunt de hele dag in een aangename temperatuur fietsen. Houd er wel rekening mee dat het flink kan plenzen in Letland, net zoals in Nederland het geval is. Het is dan ook slim om een goede poncho en/of regenpak mee te nemen.

> Herenfiets kopen: Vóór 13:00 besteld = morgen in huis!

Tips voor een goede voorbereiding

Ga jij binnenkort richting Letland, om dit prachtige land op de fiets te verkennen? Gebruik dan onderstaande tips om je goed voor te bereiden op jouw fietsvakantie.

  • Check de weersverwachting voor vertrek. De weersverwachting kun je gebruiken om de juiste kleding in te pakken voor jouw fietsvakantie. Wordt er mooi weer voorspeld? Neem dan toch een jasje mee, want in de avond kan het flink afkoelen in Letland. Ook in de zomer!
  • Houd je conditie goed op peil. Dit doe je door voor vertrek regelmatig lange afstanden te fietsen. Hoe meer je traint voor je fietsvakantie, des te meer je van je reis kunt genieten. Met een goede conditie ben je namelijk minder moe op de fiets en kun je meer van je omgeving genieten.
  • Zorg ervoor dat je uitgerust op reis gaat. Je hebt namelijk een paar actieve dagen op de planning staan en hier heb je zeker energie voor nodig. Heb je een zware baan? Neem dan van tevoren een weekje vakantie, zodat je goed tot rust kunt komen en eventueel al wat kunt oefenen met het fietsen van langere afstanden.

Verder raden wij je aan om de accommodaties waar jij onderweg wil slapen, alvast te reserveren. Als je de hele dag gefietst hebt, heb je namelijk geen zin om nog uren naar een hotel te zoeken waar je die nacht kunt slapen. Zeker in de zomer is het verstandig om hotels en andere accommodaties al een paar weken van tevoren te reserveren.

> Profiteer van gratis verzending: Bestel nu een popal fiets!

Ook interessant om te lezen: Fietsvakantie in Servië!