De 10 mooiste routes voor jouw fietsvakantie in Noorwegen

In Noorwegen vind je prachtige natuurgebieden. Deze kun je te voet verkennen, maar je kunt ook de fiets meenemen voor een onvergetelijke fietsvakantie in Noorwegen. Ben jij van plan binnenkort met de fiets richting het prachtige Noorwegen te trekken? Dan vertellen wij je graag welke fietsroutes je zeker moet volgen tijdens jouw ontspannen vakantie.

De 10 mooiste fietsroutes op een rijtje

In Noorwegen zijn tientallen mooie fietsroutes uitgestippeld. De tien mooiste fietsroutes die je in Noorwegen vindt, zijn:

  • De Kustroute.
  • De Kanaalroute.
  • De Fjorden en Bergen fietsroute.
  • De Rallarvegen.
  • De Numedalroute.
  • De Sognefjellroute.
  • De Pelgrimsroute.
  • De Trollheimenroute.
  • De Wildernisroute.

De 10 mooiste routes voor jouw fietsvakantie in Noorwegen

> Verzending = gratis: Bestel nu een duwfiets!

De Kustroute

De Kustroute is de langste nationale fietsroute van het land. De route volgt de Noorse kust van noord naar zuid en voert je onder andere door de plaatsen Svinesund, Bergen en Noordkaap.

De Kanaalroute

De Kanaalroute is juist een van de kortste nationale fietsroutes van het land. De route doorkruist Zuid-Noorwegen en brengt je van Porsgrunn naar Dalen. Vervolgens loopt de route door naar de kustplaats Stavanger.

De Fjorden en Bergen route

De Fjorden en Bergen fietsroute start in Kristiansand. Dit is een stad die je in het zuiden van Noorwegen vindt. De route eindigt in het noordwesten van het land, in Hardanger. Het traject loopt over steile bergen en diepe fjorden.

De Rallarvegen

Vertaal je de Noorse naam Rallarvegen naar het Nederlands, dan krijg je letterlijk ‘Grondwerkersweg’. De Rallarvegen of Grondwerkersweg in Noorwegen was oorspronkelijk een belangrijke transportroute. Nu is een deel van de route een van de populairste fietstrajecten van het land.

De Numedalroute

Volg je de Numedalroute, dan start je jouw fietsvakantie in de kustplaats Larvik. Via Kongsberg ga je naar Dagalifjellet en Geilo. Houd wel rekening met flinke hoogteverschillen, wel tot 1000 meter.

> De 2 in 1 loopfiets: Vóór 13.00 uur besteld = morgen in huis!

De Sognefjellroute

De Sognefjellroute start in het mijnwerkersdorp Røros. Dit dorp staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is dan ook erg bijzonder. De route doorkruist het land en brengt je naar de beroemde fjorden, waar je absoluut van onder de indruk zal zijn.

De Pelgrimsroute

De Pelgrimsroute start in Halden, een kleine plaats in de buurt van de Zweedse grens. Vanuit Halden voert de route je naar de hoofdstad van Noorwegen, Oslo. Vervolgens volgt de route het oude pelgrimstraject, onder andere langs een prachtig meer.

De Trollheimenroute

Naast de Kanaalroute, is de Trollheimenroute een van de kortste nationale fietsroutes van Noorwegen. De route start in Oppdal en kent veel hoogteverschillen: zeker een uitdaging! De route eindigt in de stad Molde.

De Wildernisroute

De Wildernisroute lijkt een beetje op de Pelgrimsroute, maar toch gaat het om een hele andere fietstocht. De Wildernisroute voert je namelijk door het binnenland van Noorwegen, onder andere door de dorpen Elverum en Koppang.

Van noord naar zuid Noorwegen

Tot slot is er nog de nationale fietsroute ‘Noorwegen van noord naar zuid’. De route start in het meest noordelijke puntje van het land en eindigt in het uiterste zuiden.

Omafietsen

Altec London Omafiets 28 inch - Zwart
Altec London Omafiets 28 inch - Zwart
Waardering:
82%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 299,00 Vanaf € 235,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Maxima Moederfiets 28 inch 7V - Groen
Altec Maxima Moederfiets 28 inch 7V - Groen
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 549,00 Speciale prijs € 495,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Retro Transportfiets 28 inch - Grijs
Altec Retro Transportfiets 28 inch - Grijs
Waardering:
90%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 585,00 Vanaf € 525,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Lees ook: Fietsvakantie Noorwegen!