Tips voor een geslaagde fietsvakantie in Roemenië

Ben jij van plan een fietsvakantie in Roemenië te organiseren? Dan helpen wij je graag een handje jouw vakantie goed voor te bereiden. Raadpleeg je de tips in dit artikel bij het organiseren van jouw fietsvakantie, dan weet je zeker dat de reis een groot succes is.

Organiseer je fietsvakantie in het juiste seizoen

Wij raden je aan je fietsvakantie in het voorjaar te organiseren. In het voorjaar is de temperatuur in Roemenië namelijk het meest aangenaam. In de zomermaanden kan het erg warm worden in Roemenië, voornamelijk in het zuiden van het land en in het gebied rond de Zwarte Zee. In de bergen is het wat koeler in de zomer, maar hier regent het meer en kan het bovendien onweren. Daarom raden wij je aan in de lente naar Roemenië te trekken voor een fietsvakantie, in ieder geval als je zeker wil zijn van een goed fietsklimaat.

Let op: in het vroege voorjaar zijn nog niet alle bergpassen in Roemenië geopend. De Pasul Urdele kan bijvoorbeeld nog gesloten zijn in deze tijd van het jaar. Dit heeft te maken met de sneeuw in deze bergpas. Houd hier rekening mee als je in het vroege voorjaar (januari, februari en maart) naar Roemenië trekt voor een fietsvakantie.

Neem een goede fiets mee

Wij raden je aan je eigen fiets mee te nemen als je door Roemenië wil fietsen. De fietsen die in het land verhuurd worden, zijn namelijk niet zo goed. Ook kun je lang niet overal een fiets huren. Enkel in de grotere steden zijn fietsverhuurbedrijven te vinden.

Je kunt het beste een mountainbike, een ATB of een hybridefiets meenemen naar Roemenië. Heb je geen mountainbike, ATB of hybridefiets, maar wel een andere fiets van hoge kwaliteit? Dan is dit ook prima. Als de fiets maar van voldoende kwaliteit is voor de lange afstanden die je gaat fietsen en ook de hoge beklimmingen die je in Roemenië gaat doen.

Let op: veel fietsenmakers in Roemenië verkopen niet de onderdelen die je in Nederlandse fietsen vindt. Neem de belangrijkste onderdelen van je fiets daarom altijd als reserve-onderdelen mee, gewoon voor het geval dat.

fietsvakantie in Roemenië

> Fietsslot kopen: Vóór 13:00 uur besteld = morgen in huis!

Fiets alleen over de rustige wegen zonder vrachtverkeer

In de vele natuurgebieden in Roemenië kun je erg rustig fietsen. Ben je van plan om ook de bewoonde wereld in te trekken? Fiets dan alleen over de rustige wegen. Vermijd de drukke wegen waar ook vrachtwagens en andere grote voertuigen overheen rijden, want deze zijn niet veilig.

> Verzending = gratis op het gehele assortiment: Bestel nu de stoelfiets!

Volg een van deze prachtige fietsroutes

Tot slot hangt het succes van je fietsvakantie uiteraard af van de fietsroutes die je volgt als je in Roemenië bent. Wij raden je de volgende routes zeker aan:

  • De Limesroute. Deze route volgt de noordgrens van het voormalige Romeinse Rijk. De route start in Katwijk (NL) en loopt door tot aan de Zwarte Zee in Roemenië.
  • De Donauroute. Het laatste deel van deze route loopt van Budapest naar Roemenië. Een absolute aanrader!
  • De IJzeren Poort fietsroute. Volg het westelijker traject van deze fietsroute (Moldova Noua – Orsova) en je kunt in een mooie én rustig omgeving fietsen.

Omafietsen

Altec Roma Herenfiets 28 inch - Jeans Blue
Altec Roma Herenfiets 28 inch - Jeans Blue
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  259,- Aanbiedingsprijs  199,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Olijf Groen
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Olijf Groen
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  419,- Aanbiedingsprijs  359,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Goud
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Goud
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  419,- Aanbiedingsprijs  359,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Lees ook ons artikel over fietsvakantie Macedonië!