De leukste routes & praktische tips voor een fietsvakantie in Servië

Veel mensen die regelmatig op fietsvakantie gaan, hebben een lijstje met allerlei leuke landen die ze nog een keer willen verkennen op de fiets. Servië staat bij vrijwel niemand in de top 10, maar in feite is dit land geweldig om op de fiets te ontdekken. In dit artikel lees je meer over Servië als fietsvakantiebestemming.

Leuke fietsroutes in Servië

Ga je naar Servië voor een ontspannen fietsvakantie, dan raden wij je aan een accommodatie te boeken in de buurt van de Donauradweg. Deze weg wordt ook wel de E6 genoemd en loopt langs de Donau. Op de E6 zij maar liefst acht fietsroutes uitgestippeld, die je los of in etappes kunt volgen. De kortste route is 60 kilometer lang, de langste route is 110 kilometer lang. Besluit je alle routes te volgen, dan ben je een paar dagen onderweg.

De fietsroutes die over de Donauradweg lopen, zijn erg gevarieerd. De ene route loopt door een vrij vlak gebied met weilanden, de andere route loopt door een rotsachtige omgeving. Volg je alle routes op de Donauradweg, dan kun je echt goed zien hoe het landschap langs de Donau continu verandert. Ook maak je op deze manier het beste kennis met de veelzijdigheid van het prachtige Servië.

De leukste routes & praktische tips voor een fietsvakantie in Servië

> Bestel vandaag uw transportfiets: Verzending binnen 24 uur!

De wegen in Servië

De meeste wegen in Servië zijn van goede kwaliteit. Zeker als je besluit over de Donauradweg te fietsen, hoef je je geen zorgen te maken over slechte wegen. Deze hele weg is namelijk goed aangelegd. Wel komen er onderweg enkele flinke hellingen op je pad, die je fietsvakantie iets zwaarder maken. Het is goed hier rekening mee te houden en eventueel alvast wat te oefenen met het nemen van flinke hellingen op de fiets.

Het enige nadeel van een fietsvakantie in Servië, is dat Servische mensen vaak geen Engels spreken. Dit is lastig, want de verkeersborden zijn voor ons niet leesbaar. Als je verdwaalt en een local om de weg moet vragen, moet je dit echt met een talenboekje doen. Heb je geen talenboekje bij je, dan wordt het handen- en voetenwerk. Lastig, maar het heeft natuurlijk ook wel zijn charme.

Praktische tips voor een fietsvakantie in Servië

Wil jij binnenkort richting Servië om hier de diverse fietsroutes over de Donauradweg te volgen? Lees dan eerst onderstaande tips. Deze praktische tips helpen jou een geslaagde fietsvakantie te organiseren in het land.

  • Ga in de lente of in de zomer naar Servië voor een fietsvakantie. In september kun je ook nog fijn fietsen in Servië, maar in oktober, november, december, januari, februari en maart is het toch echt te koud voor een op en top ontspannen fietsreis.
  • Neem een talenboekje met je mee. Als je toch verdwaalt op de fietsroute, is het wel zo handig als je iemand de weg kunt vragen. Serviërs die Engels spreken, zal je niet veel tegenkomen tijdens je fietsvakantie.
  • Werk aan je conditie voor je naar Servië gaat voor een fietsvakantie. Als je conditie goed is, kun je zelfs de meest steile heuvels op de route goed nemen. Met een goede conditie kun je meer van je vakantie genieten.
  • Trek voldoende tijd uit voor je fietsvakantie. Je kunt de Donauradweg in enkele dagen helemaal volgen, maar eigenlijk is het leuker om onderweg af en toe te stoppen. Ook kun je na je fietsvakantie wel wat dagen rust gebruiken. Waarom zou je deze dagen niet doorbrengen in het prachtige Servië?
  • Neem altijd een set mee om je banden te plakken, voor het geval je onderweg een klapband krijgt. Ook een fietspomp is geen overbodige luxe als je een paar dagen intensief gaat fietsen.

Veel plezier in het prachtige Servië!

Omafietsen

Popal Daily Dutch Basic Damesfiets 28 inch - Zalm
Popal Daily Dutch Basic Damesfiets 28 inch - Zalm
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 469,00 Vanaf € 375,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Volare Classic Omafiets 28 inch - Pastel Blauw
Volare Classic Omafiets 28 inch - Pastel Blauw
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 349,95 Speciale prijs € 299,95
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Popal County Roll Plus Nexus 3 - Aqua
Popal County Roll Plus Nexus 3 - Aqua
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 619,00 Vanaf € 589,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Ook leuk om te lezen: Fietsvakantie in Wit-Rusland!