Alles wat je moet weten over een fietsvakantie in Wales

Het prachtige Wales ligt in het westen van het eiland Groot-Brittannië. Het land is onderdeel van het Verenigd Koninkrijk en staat voornamelijk bekend om de vele groene, uitgestrekte weilanden die je in het land vindt. Je kunt de prachtige natuurgebieden in het land te voet verkennen, maar ook op de fiets. Dit doe je tijdens een rustige fietsvakantie in Wales.

Op deze pagina krijg je interessante informatie over het organiseren van een fietsvakantie in Wales. Zo krijg je algemene info over Wales als fietsland, maar lees je ook welke routes je kunt volgen als je Wales op de fiets wil verkennen.

Algemene informatie over Wales als fietsland

Wales is een topbestemming voor fietsers. Het land heeft namelijk maar liefst 530 kilometer aan fietspaden, die stuk voor stuk deels of volledig autovrij zijn. Ook goed om te weten: de bewegwijzering in Wales is erg goed. De meeste fietspaden die je in het land vindt, zijn duidelijk genummerd. Dit maakt verdwalen, zeker met een goede kaart, een stuk lastiger.

Wel is Wales wat ruiger dan Engeland en Ierland. Dit komt omdat de vele heuvels die je in Wales moet trotseren op de fiets, wat steiler zijn dan de heuvels in Engeland en Ierland. Toch is dit land ook een prima fietsvakantiebestemming voor een fietsreis met de kids, ondanks de soms wat pittige routes.

fietsvakantie in Wales

> Vandaag vóór 13:00 uur besteld = morgen in huis: Bekijk nu de stoelfiets!

2x pittige fietsroutes in Wales

Er zijn twee soorten fietsroutes in Wales, namelijk pittige fietsroutes en kindvriendelijke fietsroutes over autovrije fietspaden. De twee mooiste pittige fietsroutes, zijn de volgende:

  • De Celtic Trail.
  • De Lôn Teifi.

De Celtic Trail is een bewegwijzerde fietsroute die uitermate geschikt is voor de actieve fietser met een flinke portie pit. De route is 350 kilometer lang en loopt van het zuiden van het land naar het westen van Wales. Onderweg kom je over heuvels en door bossen, maar ook over oude landpaden en groene bossen. Ongeveer de helft van de route is autovrij.

De Lôn Teifi fietsroute is beduidend minder lang, namelijk 82 kilometer. Deze route loopt tussen de plaatsjes Fishguard en Aberystwyth, over diverse smalle bergwegen. Ook fiets je door groene valleien en langs de rivier Teifi. De route is wat pittiger omdat deze wel enkele steile beklimmingen kent.

> Duwfietsje kopen: Gratis verzending op het gehele assortiment!

2x kindvriendelijke fietsroutes in Wales

Ga je met de kids op fietsvakantie in Wales? Dan raden wij je aan om een kindvriendelijke fietsroute te volgen. Dit is een route die volledig verkeersvrij is. De twee mooiste kindvriendelijke en volledig verkeersvrije fietsroutes in Wales, zijn de volgende:

  • De Wales Coastal Cycle Route.
  • De Elan Valley Trail.

De Wales Coastal Cycle Route loopt van Rhos-on-Sea naar Pensarn. Als je deze route volgt, rijd je voornamelijk over boulevards en promenades langs het strand.

De Elan Valley Trail loopt, zoals de naam van de route al verklapt, door de Elan Valley. In Elan Valley kom je vele prachtige bomen, planten en bloemen tegen. Uiteraard kun je in de vallei ook dieren spotten, als je een beetje geluk hebt. De meeste mensen die in Wales gaan fietsen met de kinderen, volgen deze kindvriendelijke route.

Omafietsen

Altec Urban Transportfiets 28 inch - Purple
Altec Urban Transportfiets 28 inch - Purple
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 399,00 Speciale prijs € 255,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Maxima Moederfiets N7 - Groen
Altec Maxima Moederfiets N7 - Groen
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 549,00 Vanaf € 495,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Cargo Transportfiets 3 versnellingen 28 inch - Mat Zwart
Spirit Cargo Transportfiets 3 versnellingen 28 inch - Mat Zwart
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 419,00 Speciale prijs € 369,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Lees ook alles over een fietsvakantie Roemenië!