De beste tips voor een fietsvakantie in Wit-Rusland

Wit-Rusland staat maar bij weinig mensen in de top 10 met fietsvakantiebestemmingen, maar in feite kun je geweldig fietsen in dit land. In Wit-Rusland vind je niet alleen mooie steden en schattige dorpjes, maar ook diverse Nationale Parken. Deze Nationale Parken kun je wandelend of fietsend verkennen, absoluut een aanrader!

Heb je de standaard fietslanden allemaal al een keer gezien? Verleg dan je grenzen en organiseer een fietsvakantie in Wit-Rusland. Meer over dit land als fietsvakantiebestemming, lees je op deze pagina.

Mooie fietsgebieden in Wit-Rusland

Er zijn diverse prachtige fietsgebieden te vinden in Wit-Rusland. Je kunt bijvoorbeeld prachtig fietsen in de omgeving van de Prypjat rivier. Deze rivier vind je in het zuiden van het land. Er zijn diverse reisorganisaties die individuele fietsvakanties aanbieden in deze omgeving, maar je kunt natuurlijk ook op eigen houtje naar Wit-Rusland gaan en hier zelf een fietsvakantie organiseren.

Ook zijn er mooie fietsroutes uitgestippeld in het Vitebsk Oblast. Dit gebied bestaat voornamelijk uit bossen, moerassen en andere ongerepte natuurgebieden. Het is erg indrukwekkend om hier doorheen te fietsen, maar het kan fysiek ook erg uitdagend zijn.

De staat van de wegen in Wit-Rusland

Veel mensen denken dat de wegen in Wit-Rusland erg slecht zijn. Dit is niet het geval: de meeste wegen in het land verkeren in goede staat. Alleen in het uiterste zuidwesten van het land kom je af en toe een slecht onderhouden klinkerweg tegen.

Daarnaast kan het wat lastiger zijn om lekker door kleine dorpjes te fietsen. In de kleine dorpen in Wit-Rusland vind je namelijk voornamelijk onverharde wegen. Deze wegen fietsen prima bij droog weer, maar veranderen na een regenbui in een modderpoel. Het is goed om hier rekening mee te houden, bijvoorbeeld door na een regenbui om een dorpje heen te fietsen en niet er doorheen.

Ook is het goed om te weten dat je als fietser in Wit-Rusland voornamelijk op autowegen rijdt. Dit betekent dat je de weg moet delen met auto’s, die soms in hoge snelheid langs je heen razen. Gelukkig zijn de automobilisten in Wit-Rusland het gewend de weg met fietsers te delen. Zij houden dan ook goed rekening met jou. Vaak toeteren ze zelfs even als ze achter je rijden, om je te waarschuwen dat ze gaan inhalen. Overigens zal je niet veel auto’s tegenkomen, want over het algemeen zijn de wegen in Wit-Rusland erg rustig.

> Bestel uw goedkope damesfiets vóór 13.00 uur en ontvang uw fiets morgen al in huis!

Onderweg overnachten in Wit-Rusland

Er zijn niet veel hotels te vinden in Wit-Rusland. Zeker niet in de wat meer afgelegen gebieden in het land. In de hoofdstad kun je gemakkelijk een hotel vinden (zeker als je er vroeg bij bent!), maar in kleinere dorpjes hoef je niet op zoek te gaan naar een hotel. Wel kun je hier vaak bij particulieren slapen. Dit is erg leuk om te doen, want zo maak je echt kennis met de lokale bevolking.

Campings zijn er nauwelijks in Wit-Rusland. Dit is ook helemaal niet nodig, want je mag overal wildkamperen. Neem een goede tent mee op de fiets en je kunt vrijwel overal slapen. Onveilig hoef je je niet te voelen, want over het algemeen is Wit-Rusland erg veilig. De boeren die je achteraf tegenkomt, denken er niet eens aan om jou in je tentje te beroven. Je hoeft je dan ook nergens zorgen om te maken.

De beste tips voor een fietsvakantie in Wit-Rusland

> Popal fiets kopen: Profiteer van gratis verzending op het gehele assortiment!

Je conditie trainen voor je op fietsvakantie gaat

Wij raden je aan om je conditie goed te trainen voor je richting Wit-Rusland trekt. Je traint je conditie het beste door:

  • Regelmatig langere afstanden te fietsen.
  • Regelmatig te oefenen met het nemen van (steile) hellingen.
  • Af en toe over onverharde wegen te fietsen.

Succes!

Lees ook eens alles over een Fietsvakantie in Armenië!